Gezelim Görelim

Abant Yeşil Ev

Gezelim Görelim

Abant'ta konaklanacak, günü birlik gittiğinizde kahvaltı edeceğiniz veya akşam bir kadeh içip güzel bir yemek yiyebileceğiniz en güzel yerlerden birisi Yeşil Ev.


Abant'a yolumuz her mevsim düşüyor. Bahar geldi mi çiçekler içindeki ormanı hissetmek, yazın serin dere kenarlarında demli çayları yudumlamak, sonbaharda sarı ve kahvenin her tonunun tadına varmak ve kışın bembeyaz karlar altında yürümek, hafif üşüyerek sıcak salepleri yudumlamak için... Abant anlatılmaz her mevsim yaşanır aslında. Sabah kuşları ile uyanmanın keyfine varmak ve mis gibi orman havasını içine çekerken nefis kahvaltıları sıcak köy ekmekleri eşliğinde yapmak kadar güzel ne olabilir ki :))) Hele yağmur yağarken mis gibi kokan orman ve damlaların yaprakları döven seslerini dinlerken sıcak şarabınız elinizdeyse tadına diyecek yok.

 

 Abant yoluna saptıktan sonra 5-6 km kadar gittiğinizde yolun sağ tarafında göreceğiniz Yeşil Ev bahçesi, dağ evler ve restoranı ile nefis bir mekan. Havalar serinledi mi yanan kocaman açık sömine ve karşısındaki oturma seti o kadar rahat ve pozitif enerjili ki hiç ayrılmak istemeyeceksiniz. Gözlemeler taş fırında odun ateşinde pişiyor. Kaymak hakiki süt kaymağı. Etler nefis lezzetli. Salatalar taptaze. Şarap, bira, rakı servisi var. Mezeler de lezzetli ve taze. Odalar temiz ve rahat. Arkada ulu ağaçları ile sizi sarıp sarmalayan orman ile bir gece bile kalsanız tazelenip kalkıyorsunuz. Rezervasyon şart telefon edip hem restoran için ve hem de konaklama için yer ayırmalısınız. Ankara'ya 1.5 saat ve İstanbul'a 2 saat mesafede yenilenme mekanınız olarak her zaman ziyaret edebilirsiniz.