Merve Unal Çotuk

Abant Yeşil Ev

Merve Unal Çotuk

Yağmurlu bir cumartesi sabahı Istanbul'dan Abant'a doğru yola çıktık. Güne 06.45 'te başlayıp yaklaşık 2 saatte navigasyon yardımıyla Abant'a vardık :) Burası Istanbul'un kirliliğinden, kalabalığından kaçmak için en yakın yerlerden biri. Abant'a varır varmaz Abant Tabiat Parkı'na gittik. Hava 7 derece olmasina rağmen yollarda kar vardı ve göl tamamen buz tutmuştu.


Uzun araştırmalarımdan sonra  çok merak ettiğimiz Abant Aden Boutique Hotel' de kalmaya karar vermiştik. Otelin check-in saati 14.00 olduğundan önce kahvaltımızı yapalım dedik. Yol üzerinde kahvaltı yapabileceğiniz bir çok yer var . Biz aslında Yesil Ev'de kahvaltı yapmak istemiştik çünkü burası pamuk prenses ve yedi cücelerin evleri konseptiyle zaman geçirmek istediğim bir yerdi ama maalesef kahvaltıda yer olmadığını söylediler. Sırf bu otelde kalabilmek için "where to go list" ime Abant'ı tekrardan ekliyorum.

Araştırmalarıma göre: göl manzarası istiyorsanız Abant Köşk Otel'de, masalsı bir deneyim yaşamak istiyorsanız Yesil Ev'de ya da bizim gibi doğum günü, sevgililer günü gibi özel bir günü değerli kılmak için geliyorsanız Aden Boutique Otel'i tavsiye ederim.

Odamıza gelir gelmez huzurun tadını çıkartmaya basladik.

Gerçekten çok huzurlu ve güzel bir haftasonu geçirmeniz için Abant'a gelmenizi tavsiye ederim.